Meghívó "Tehetségek együtt" könyvbemutatóra 2021.09.30.
2021-09-21 18:08:13

Meghívó a "Tehetségek együtt" című könyv kerekasztal-beszélgetéssel összekötött bemutatójára, 2021. szeptember 30-án 16:30 órától a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nagytermében. 


A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) gondozásában 2021 szeptemberében jelent meg „Tehetségek együtt” címmel a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium első matematika tagozatos osztályát vizsgáló kutatás alapján készült tanulmánykötet nyomtatott változata, amelynek szerzője Dr. Gordon Győri János oktatáskutató, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi tanára, a tehetséges tanulók pedagógiájának szakértője.

 

Szeretettel meghívjuk Önt a könyv kerekasztal-beszélgetéssel összekötött bemutatójára, amelyet 2021. szeptember 30-án 16:30 órától tartunk a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nagytermében. Az esemény a 110 éves Fazekas-iskolát ünneplő jubileumi év nyitórendezvénye is egyben.

 

PROGRAM

2021. 09.30. csütörtök, 16:30-18:00

Köszöntő Erős-Honti Zsolt, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium mb. igazgatója

Köszöntő, a könyv születésének körülményei Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke

A könyv megjelenését megelőző kutatómunka és eredményei - Gordon Győri János, egyetemi tanár

Tehetségek együtt - Kerekasztal-beszélgetés a Fazekasban megélt diákévekről és annak későbbi, szakmai hatásairól

Vendégek: Lovász László, Abel- és Wolf-díjas, Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas, valamint Bolyai János alkotói díjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia és az amerikai National Academy of Science rendes tagja, Vesztergombi Katalin, matematikus, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematikai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense. A beszélgetést vezeti: Gordon Győri János, a „Tehetségek együtt” c. tanulmánykötet szerzője.

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium jelenlegi tehetséggondozó tevékenysége Erős-Honti Zsolt mb. igazgató

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát 2021 09.26-ig jelezze a Tehetségek együtt könyvbemutató - Regisztráció | tehetseg.hu regisztrációs linken.

 

Találkozásunk reményében, tisztelettel:

Erős-Honti Zsolt mb. igazgató, Bajor Péter ügyvezető elnök