A Mihály-napi találkozó részletei
2018-09-18 08:56:01

Várunk október 6-án délután az iskolába.


Kedves volt fazekasosok! 

 

Reméljük, hogy beírtátok naptáraitokba az október 6-i alumni találkozót, 16:00-tól várunk benneteket az iskolába (1082 Horváth Mihály tér 8.)! Amellett, hogy találkozhattok régi iskolatársaitokkal, készülünk egy rövid programmal is, amiben az akutális diákság mutatna be három projektet, melyek ízelítőül szolgálnak, milyen is mostani fazekasos diáknak lenni. 

  1. Talán már hallottatok róla, hogy elkészült egy mentorprogrami koncepció, ami szerint jelenlegi diákok kaphatnának pár hónapos időtávra alumni mentorokat maguk mellé, hogy a diák által felvetett kérdésről közösen tudjanak gondolkozni az ebben a témában jártas mentorral. Ilyen téma lehet például az egyetemválasztás vagy akár egy adott terület iránti közös szakmai érdeklődés.
  2. A Fazekasban pár éve megalakult a MUN Club (Model United Nations), ami heti rendszerességű angol nyelvű vitákkal szimulálja az ENSZ működését. A résztvevők egy-egy országot képviselnek egy adott gazdasági/társadalmi kérdés megvitatása során. Fontos kiemelni, hogy a vitaklub önszerveződő formában működik, vagyis kizárólag diákok éltetik azt.
  3. A Fazekasban nem az utóbbi évek szokása gólyatábort rendezni a leendő 9. évfolyam számára, mégis az elmúlt időben jelentős elmozdulás történt az esemény professzionalizálásában. Felismerve, hogy a négy osztálynyi gólyát instruáló 30-40 fős csoportvezetői gárda felkészültségén jelentősen múlik az esemény sikere, idén a csoportvezetők kiemelt figyelmet fordítottak az előkészületekre, illetve a közösségépítésre, ami kiemelkedő tábort eredményezett.

Ezen három projektről mesélnének a benne résztvevő diákok, rövid bepillantást nyújtva az aktuális Fazekas életébe. Az alumnitalálkozón készülünk büfével, hogy senki se maradjon éhen-szomjan.

Továbbra is  bátorítunk benneteket, hogy szervezzétek ezen délutánra az osztálytalálkozótokat, melyhez termet a fazekastamogatoklub@gmail.com címen tudtok kérni. Csatlakozzatok az alumnitalálkozó Facebook eseményéhez (https://www.facebook.com/events/835196766869025/), valamint hívjátok meg fazekasos ismerőseiteket is!

 

Hamarosan találkozunk!

Mihály-napi szervezők